Marketing/ 5 Αυγούστου, 2022/ Blog

Το ζεστό νερό αποτελεί για κάθε νοικοκυριό απαραίτητη προϋπόθεση εύρυθμης λειτουργίας του. Ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες η χρήση του αυξάνεται. Ειδικοί έχουν υπολογίσει ότι η παραγωγή ζεστού νερού σε ένα σπίτι καταναλώνει το 15 έως 20% της ηλεκτρικής ενέργειας που ξοδεύει μία οικογένεια το χρόνου. Μία πολύ συμφέρουσα λύση για την εξοικονόμηση αυτού του ποσού είναι η αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα.

Ηλιακοί θερμοσίφωνες στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα είμαστε ευλογημένοι να ζούμε σε μία περιοχή με ηλιοφάνεια τις περισσότερες μέρες του χρόνου. Παρότι η χώρα μας έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό σε εγκατεστημένους ηλιακούς θερμοσίφωνες στην Ευρώπη, εξακολουθεί να καταναλώνει τεράστια ποσά ενέργειας για την παραγωγή ζεστού νερού.

Εκτιμήσεις της αγοράς μιλούν για μόλις τέσσερα στα δέκα σπίτια να έχουν εγκατεστημένο ηλιακό θερμοσίφωνα. Δυστυχώς η οικονομική κρίση έβαλε φρένο στις εγκαταστάσεις νέων ηλιακών. Πολλές οικογένειες θεωρούν ότι το κόστος των 400 ή 500 ευρώ που απαιτεί η εγκατάσταση ενός νέου ηλιακού θερμοσίφωνα, είναι αρκετά χρήματα για να βρεθούν ώστε να γίνει η αγορά του.

Ας δούμε όμως λίγο τα οικονομικά δεδομένα από μία άλλη ματιά.

Ηλιακός θερμοσίφωνας και οικονομία

Έρευνες έχουν υπολογίσει το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας χρειάζεται μία τετραμελής οικογένεια για να έχει ζεστό νερό σε περίπου 650 έως 700 ευρώ το χρόνο. Με δεδομένο ότι η χρήση ηλιακού θερμοσίφωνα μειώνει την ανάγκη για ηλεκτρικό κατά τουλάχιστον 70%, φτάνουμε σε ένα ποσό εξοικονόμησης της τάξης των 450 έως 490 ευρώ. Δηλαδή ένας καινούργιος ηλιακός θερμοσίφωνας θα κάνει απόσβεση του κόστους του μέσα σε 12-15 μήνες το πολύ.

Ηλιακός Θερμοσίφωνας και Περιβάλλον

Ταυτόχρονα υπάρχει και ένα έξτρα όφελος που αφορά το περιβάλλον. Η μειωμένη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας πού στη χώρα μας παράγεται κατά το πλείστον από λιγνίτη, μειώνει το ενεργειακό αποτύπωμα της οικογένειάς μας στο περιβάλλον. Με βάση την παραπάνω έρευνα Η μείωση αυτή είναι τουλάχιστον 1,5 τόνος διοξείδιο του άνθρακα λιγότερος στο περιβάλλον. Δεν είναι συναρπαστικό;

Αγορά Ηλιακού Θερμοσίφωνα : Συμφέρει!

Είναι φανερό από τα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω ότι η αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα είναι μια έξυπνη επιλογή για όσους αγαπούν το περιβάλλον και θέλουν να κάνουν οικονομία. Αν θέλετε να βρείτε αξιόπιστους ηλιακούς θερμοσίφωνες σε πολύ καλή τιμή ανατρέξτε στον κατάλογο μας πατώντας εδώ: ηλιακοί θερμοσίφωνες.

Share this Post