Marketing/ 30 Ιανουαρίου, 2020/ Blog

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες παρέχουν ζεστό νερό όλο το χρόνο για να καλύψουν μεγάλο μέρος των αναγκών μιας οικογένειας. Ειδικά στη χώρα μας, που έχουμε ηλιοφάνεια τις περισσότερες μέρες του χρόνου, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι βασικό εργαλείο για κάθε οικογένεια.

Τι γίνεται όμως όταν, ενώ υπάρχει ήλιος, ο ηλιακός θερμοσίφωνας δεν παρέχει ζεστό νερό; Τι μπορεί να φταίει και δεν αποδίδει τα αναμενόμενα;

Αιτίες που ο ηλιακός θερμοσίφωνας δεν παρέχει ζεστό νερό

Δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη αιτία για την οποία ο ηλιακός σας δεν δίνει ζεστό νερό. Όπως θα δούμε στη συνέχεια υπάρχουν αρκετές πιθανές αιτίες -άλλες που έχουν να κάνουν με το ίδιο το σύστημα του ηλιακού και άλλες δεν σχετίζεται άμεσα με αυτό.

Καταρχήν θα πρέπει να ελέγξετε προσεκτικά όλες τις συνδέσεις του ηλιακού θερμοσίφωνα μήπως υπάρχει διαρροή σε κάποια από αυτές.

Στη συνέχεια δείτε το επίπεδο του υγρού που περιέχεται στο κλειστό κύκλωμα του ηλιακού θερμοσίφωνα. Αν για κάποιο λόγο έχει μειωθεί, ο ηλιακός σας δεν θα ζεσταίνει το νερό.

Στην περίπτωση που οι σωλήνες που μεταφέρουν το νερό από και προς τον ηλιακό είναι ελαστικές βεβαιωθείτε ότι κάποια από αυτές δεν έχει τσακίσει η λυγίσει.

Αν ο ηλιακός θερμοσίφωνας σας λειτουργεί στο ίδιο κύκλωμα με κάποιο boiler (δεν αναφερόμαστε στο boiler ηλιακού) ή έναν ηλεκτρικό θερμοσίφωνα, βεβαιωθείτε ότι είναι ανοιγμένες σωστά όλες οι βάνες του νερού.

Αν όλο το κύκλωμα του νερού δείχνει να είναι εντάξει, ελέγξτε την απλή περίπτωση να υπάρχει κάτι που σκιάζει τον συλλέκτη και δεν του επιτρέπει να εκμεταλλευτεί τον ήλιο.

Όλα αυτά έχουν να κάνουν με τον ηλιακό θερμοσίφωνα και το κύκλωμα του. Εφόσον όλα δείχνουν σωστά στα παραπάνω σημεία ελέγχου είναι ώρα να κοιτάξετε άλλες πιθανές αιτίες.

Τι άλλο μπορεί να φταίει;

Μία βασική αιτία θα μπορούσε να είναι η διαρροή από τις υδραυλικές σωληνώσεις του σπιτιού σας. Δηλαδή, ενώ ο ηλιακός ζεσταίνει το νερό, αυτό χάνεται πριν φτάσει στη βρύση εξαιτίας κάποιας διαρροής.

Συχνά επίσης παρουσιάζεται το φαινόμενο να κάνουμε υπερκατανάλωση του ζεστού νερού με αποτέλεσμα η δυναμικότητα της συσκευής να μη φτάνει να την καλύψει. Ειδικά αν ο κύριος όγκος της κατανάλωσης γίνεται τις βραδινές ώρες, είναι επόμενο μετά από λίγη ώρα χρήσης να μην υπάρχει αρκετό ζεστό νερό στη βρύση σας.

Αν μετά από τον έλεγχο όλων των παραπάνω σημείων εξακολουθεί να μην υπάρχει ζεστό νερό, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να καλέσετε έναν τεχνικό. Αν παρατηρήσατε ότι τον τελευταίο καιρό παρουσιαζόταν μία σταθερά μειωμένη απόδοση του ηλιακού, τότε πρέπει να αναζητήσετε την αιτία στην κακή συντήρηση. Είναι απαραίτητη η τακτική συντήρηση του ηλιακού σας ώστε να προλαβαίνετε σημαντικές φθορές και μείωση της απόδοσης του.

Συντήρηση Ηλιακού Θερμοσίφωνα

Η Artavil ως μία κατασκευάστρια εταιρεία αξιόπιστων ηλιακών, ειδικεύεται εκτός των άλλων και στη συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το τι περιλαμβάνει το service που κάνουμε ή θέλετε να κλείσετε ραντεβού με κάποιον τεχνικό μας για συντήρηση του ηλιακού σας καλέστε μας στο 213 043 9256

Share this Post