Marketing/ 22 Νοεμβρίου, 2019/ Blog

Τα υλικά αγαθά έχουν ημερομηνία λήξης, που μπορεί να παραταθεί αναλόγως της φροντίδας. Το ίδιο ισχύει και για τον ηλιακό θερμοσίφωνα. Ζει και μπορεί να αντέξει περισσότερο με τη σωστή συντήρηση (service ).

Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη για τρεις λόγους :

1.ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ :

Το νερό έχει μέταλλα όπως και ο ηλιακός θερμοσίφωνας. Η επαφή μεταξύ τους παρουσιάζει το φαινόμενο της ηλεκτρόλυσης, με το οποίο διαβρώνεται ο ηλιακός, παρουσιάζοντας διαρροές και ανεπανόρθωτη βλάβη. Για αυτό το λόγο στο εσωτερικό του boiler υπάρχει το ανόδιο (ράβδος από μαγνήσιο). Με την έγκαιρη αλλαγή της και έχοντας διάρκεια ζωής 2-3 χρόνια, η μακροζωία του ηλιακού θερμοσίφωνα είναι πιθανό να φτάσει ακόμα και τα 20-25 χρόνια.

2.ΑΠΟΔΟΣΗ :

Χρόνο με το χρόνο η απόδοση του μειώνεται. Η απώλεια αντιψυκτικού υγρού και τα υπολείμματα στο νερό όπως άλατα, σκουριές, χώματα και άλλα μικροσωματίδια είναι οι βασικές αιτίες της μείωσης της απόδοσης . Αυτό σημαίνει πως κάθε χρόνο καλό είναι να  αναπληρώνεται το υγρό με αντισκωριακή προστασία και να αφαιρούνται τα άλατα -τα οποία χτίζουν ένα μονωτικό στρώμα μέσα στο boiler -προκειμένου να μην εμποδίζεται η σωστή μετάδοση θερμότητας από τους συλλέκτες.

3.ΥΓΕΙΑ

Το boiler είναι ουσιαστικά ένα μεγάλο φίλτρο νερού. Συγκρατεί τα βαρύτερα σωματίδια από το νερό και τηρώντας τις προδιαγραφές ISO, έχοντας σήμανση CE και διπλές επιστρώσεις GLASS(σμάλτο), καθιστά το νερό πόσιμο και κατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση, όπως είναι το μαγείρεμα. Με την αύξηση της θερμοκρασίας, εξοντώνονται τα μικρόβια παρέχοντας νερό πιο ποιοτικό και από το αρχικό αλλά και συμβάλλοντας στην οικιακή οικονομία.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ SERVICE -ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΗΛΙΑΚΟΥ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ

Φαίνεται πως η διαδικασία του service καθίσταται αναγκαία υποχρέωση.

Οι ενέργειες της συντήρησης περιλαμβάνουν όλες εκείνες τις αλλαγές που θα εξασφαλίσουν μακροζωία , απόδοση αλλά και υγεία για τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα.

Η ARTAVIL με το εξειδικευμένο προσωπικό της αναλαμβάνει τη συντήρηση (service) και το γενικό έλεγχο σε όλα τα τμήματα ή και μεμονόμενα του ηλιακού σας θερμοσίφωνα.

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΕΡΟΥΣ :

Αλλαγή ράβδου μαγνησίου (ανόδιο)

Εφόσον αφαιρεθεί η ηλεκτρική αντίσταση , γίνεται αντικατάσταση της ράβδου και της φλάτζας της ηλεκτρικής αντίστασης. Έπειτα καθαρίζεται το boiler σε όλο το εσωτερικό μέρος με ειδικά εργαλεία αποκόλλησης αλάτων ,που αναρροφώνται με ειδική σκούπα.

Το boiler πλένεται με νερό και είναι πάλι όπως ήταν στην αρχική του κατάσταση .

Η ηλεκτρική αντίσταση επανατοποθετείται και το εσωτερικό του boiler είναι έτοιμο να γεμίσει με νερό που θα χρησιμοποιηθεί.

Με τον καθαρισμό αυτό η απόδοση του ηλιακού βελτιώνεται, ενώ επιτυγχάνεται οικονομία στο ρεύμα.

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΕΡΟΥΣ :

Στο εξωτερικό μέρος του ηλιακού θερμοσίφωνα δίνεται προσοχή με εξονυχιστικούς ελέγχους στις μονώσεις boiler με συλλέκτες και στις μονώσεις του κυκλώματος νερού, μέσω του οποίου συνδέεται ο ηλιακός με το σπίτι.

Σε περίπτωση αντικατάστασης τους, αυτό πραγματοποιείται πριν το χειμώνα και σκοπό έχει τη μείωση των απωλειών και την προστασία των σωληνώσεων από θραύσεις, σπασίματα σε περιόδους χαμηλών θερμοκρασιών.

Σημαντικό κεφάλαιο για τη συντήρηση είναι και η παρατήρηση για διαρροές, για το πόσο στεγανοποιημένοι είναι οι συλλέκτες, αλλά και η αναπλήρωση χαμένων υγρών με ειδικό όργανο.

Τέλος κομμάτι της συντήρησης αποτελεί και η αντικατάσταση του αυτοκόλλητου της εταιρίας μας χαρίζοντας ανανέωση εξωτερικά.

Η ARTAVIL αναλαμβάνει τη συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα σας με στόχο την αξιόπιστη και ποιοτική λειτουργία του. Τα αποτελέσματα της καλής συντήρησης θα γίνουν αισθητά αμέσως. Καλέστε μας στο 2105908231 για να κανονίσουμε ένα ραντεβού συντήρησης του.

Share this Post